WarcraftReamls.com
  FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
  ProfileProfile    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 
Guild Window pops up during scan

 
Post new topic   Reply to topic    WarcraftRealms.com Forum Index -> CensusPlus UI Mod Bugs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Fri Nov 23, 2007 1:12 pm    Post subject: Guild Window pops up during scan Reply with quote

Since the 2.3 update, the guild window pops up during the scan. I verified it is Census+ causing this during each /who cycle. I do not have spam sentry installed so not sure what is causing it.
_________________
GET INVOLVED TODAY!
The WoW Census is made possible by authors like Rollie!
One user can make a huge difference so help keep the WoW Census as accurate as possible by posting bugs today!


Last edited by Psonere on Sat Nov 24, 2007 12:36 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DM.
Census Tester


Joined: 03 Oct 2005
Posts: 1155
Location: Toronto, Canada
WR Updates: 841,833
DM. WR Profile

PostPosted: Fri Nov 23, 2007 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

This has been an ongoing issue an one of which Rollie is aware of, and can't easily be solved without re-writing the way CensusPlus does its scans and captures the results. I also hate it... but there isn't anything that can be done atm.... Hopefully he finds time to fix the code, or someone else does. I've been poking around and found a way to get around it, but the way I found breaks other features like doing a /who during a scan.

I would like to post my findings tho if Rollie would give me the ok....
_________________

Click my sig
Back to top
View user's profile Send private message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Fri Nov 23, 2007 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

I saw that a few others posted the issue in an unrelated thread, that is why I posted a new thread to find the issue easier.

Since this is not easily fixed, I am really surprised the addon is even used any longer. Not negating the fact that the addon IMO is very helpful, however if people stop using it due to a "bug" in the coding that is VERY annoying. This will make the addon and data gathered become old and outdated quickly.

I wish I knew how to code lua, I want to keep using this addon. However as for now, its disabled until fixed. Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Fri Nov 23, 2007 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the workaround, however even if I don't open any of those windows when I first log in, the guild window pops up when the scan starts.

Also, just because there is a workaround, doesn't mean it shouldn't be fixed. Workarounds are "temporary" fixes until an issue is fully resolved.

Anyways, I was looking at the code and commented out 3 lines and it appears to have resolved the issue for me with only a minor drawback. However the drawback doesn't affect my gameplay so I am good with it now. After a bit more time in game and seeing how the scan go, I will post the lines I commented out.
Back to top
View user's profile Send private message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Sat Nov 24, 2007 12:21 am    Post subject: Reply with quote

Ok, I haven't had a problem with the guild window popping up since I made the change. However, be aware that while Census+ is scanning, you will not be able to see anything in the guild social window until (a) you manually stop the scan or (b) the scan finishes.

For me, I only check my guild window about 1-2 times an hour to see who's on. So I rarely see the guild window blank. Anyways, heres my update.

Step One:
First locate your CensusPlus.lua file and find the following section
Code:

-----------------------------------------------------------------------------------
--
-- CensusPlus_FriendsFrame_Update
--
-----------------------------------------------------------------------------------
function CensusPlus_FriendsFrame_Update()
   if ( FriendsFrame.selectedTab == 3 and g_IsCensusPlusInProgress == true and g_WhoAutoClose ) then
      FriendsFrameTopLeft:SetTexture("Interface\\ClassTrainerFrame\\UI-ClassTrainer-TopLeft");
      FriendsFrameTopRight:SetTexture("Interface\\ClassTrainerFrame\\UI-ClassTrainer-TopRight");
      FriendsFrameBottomLeft:SetTexture("Interface\\FriendsFrame\\GuildFrame-BotLeft");
      FriendsFrameBottomRight:SetTexture("Interface\\FriendsFrame\\GuildFrame-BotRight");
      local guildName;
      guildName = GetGuildInfo("player");
      FriendsFrameTitleText:SetText(guildName);
      FriendsFrame_ShowSubFrame("GuildFrame");
   else
      g_Pre_FriendsFrame_Update();
   end
end


Step Two:
Comment out the following three lines. (use -- to comment out lines)
Code:

--      local guildName;
--      guildName = GetGuildInfo("player");
--      FriendsFrame_ShowSubFrame("GuildFrame");


Step Three:
Change the following line to read
Code:

      FriendsFrameTitleText:SetText("Guild Info Shown After Census Update");


And that is it. The guild social panel will not popup anymore and you get a message telling you why. Hope this helps others. Cool

Now a suggestion for Rollie. Using this "workaround" to the Guild Panel popping up. Is there a way to make Census+ "pause" when the guild panel is accessed? If so, that could work to help resolve this issue. Once the guild panel is closed, then Census+ starts again. Just a suggestion and not even sure it can be done.
_________________
GET INVOLVED TODAY!
The WoW Census is made possible by authors like Rollie!
One user can make a huge difference so help keep the WoW Census as accurate as possible by posting bugs today!
Back to top
View user's profile Send private message
Rollie
Site Admin


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 5374
Location: Austin, TX
WR Updates: 480,131
Rollie WR Profile

PostPosted: Sun Nov 25, 2007 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

I actually have a bit easier fix locally. I just haven't pushed it live yet as I wanted to test it a bit more and I've been gone a week for the holidays. If all goes smoothly over the next few days, I'll release a new version =)

Thanks for your effort!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Tue Nov 27, 2007 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the update Rollie... I am sure many of us are eagerly awaiting its release.
_________________
GET INVOLVED TODAY!
The WoW Census is made possible by authors like Rollie!
One user can make a huge difference so help keep the WoW Census as accurate as possible by posting bugs today!
Back to top
View user's profile Send private message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Rollie...

I know you have been pretty busy figuring out the taint issue with Killing Fields... but any idea on a time frame to get an update to Census?
_________________
GET INVOLVED TODAY!
The WoW Census is made possible by authors like Rollie!
One user can make a huge difference so help keep the WoW Census as accurate as possible by posting bugs today!
Back to top
View user's profile Send private message
Hybuir
Gear Dependent Squirrel
Gear Dependent Squirrel


Joined: 06 Sep 2005
Posts: 1538
Location: Austin, TX
WR Updates: 2,626,825
Hybuir WR Profile

PostPosted: Sun Dec 16, 2007 7:21 am    Post subject: Reply with quote

my work around for this is simply if you're going to check the guild tab, just go back to the Friend's tab. It will not appear via c+
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
mocha



Joined: 01 Nov 2007
Posts: 1
Location: Germany
WR Updates: 30,709
mocha WR Profile

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 2:40 am    Post subject: Reply with quote

I have the same Problem, if I open the Guild, Friend, Chat or Raid Window during the Scan. I have the Problem that randomly this Window during the next few Scans. Sometimes it works and the window may be closed during Scan, but often it pops up and in raid Instances it is really bad Sad so I just stop scanning during Raids!

The First Scan does no problems, no window pops up. Sometimes after the second, third or may be tenth Scan it may pop up during gameplay XD I don't know why. But it is randomly **** up ^___^

My Solution is:
Don't open the Friends, Guild, Chat, Who or Raid Window during Scan!

Hope for the Update Rolli, you are our greatest Hope alive Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Yeah, lots of us are hoping for an update soon... However from the sounds of it, it may not be soon since Rollie has so many projects besides WCR that he is working on now. Shocked

All we can do now is hope and pray that an update is released before WotLK Crying or Very sad

To be honest, I am a bit surprised it hasn't been released sooner. I normally just remove addons that cause problems and are not updated. If others are like me, then makes me curious if others have just removed this addon since it hasn't been updated for so long.
_________________
GET INVOLVED TODAY!
The WoW Census is made possible by authors like Rollie!
One user can make a huge difference so help keep the WoW Census as accurate as possible by posting bugs today!
Back to top
View user's profile Send private message
Rollie
Site Admin


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 5374
Location: Austin, TX
WR Updates: 480,131
Rollie WR Profile

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 11:13 am    Post subject: Reply with quote

er... ya, I just need to package up this latest version I've been using. And you are right, I'm spread a bit thin...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tsarmina



Joined: 19 Aug 2006
Posts: 44
Location: New England, USA
WR Updates: 319,371
Tsarmina WR Profile

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

Yes please! We would certainly like to have some of that. Very Happy

*leaves a plate of gnome-flavored cookies*

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Hybuir
Gear Dependent Squirrel
Gear Dependent Squirrel


Joined: 06 Sep 2005
Posts: 1538
Location: Austin, TX
WR Updates: 2,626,825
Hybuir WR Profile

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

I can open anything except for the guild tab, if i do, then i just go back to the friends and close it. problem averted.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Rollie... I honestly would not want to be in your shoes with all the stuff your taking on right now
_________________
GET INVOLVED TODAY!
The WoW Census is made possible by authors like Rollie!
One user can make a huge difference so help keep the WoW Census as accurate as possible by posting bugs today!
Back to top
View user's profile Send private message
Psonere



Joined: 23 Nov 2007
Posts: 42
Location: WA
WR Updates: 72,690
Psonere WR Profile

PostPosted: Fri Jan 18, 2008 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

Well, thanks for the fun everyone...

I am removing the addon and done contributing. I don't use the stats anyways, I was just here to help others who do.

Don't take this the wrong way Rollie, I truly do appreciate the work you do and understand you have other commitments. However, this addon is being neglected and like stated earlier, I normally just don't use un-supported addons. I was sticking around because we kept being told a new version is ready.

And for those who use "workarounds" and want to flame me. Go ahead... "workarounds" are not fixes. What I posted was a workaround, switching to the friends frame is a workaround. However being guildleader now (albeit, very small guild) when I can't see my guild screen or continually have it pop up because I "forgot" to use the friends frame last, it gets annoying. Try updating guild controls when C+ desides to run and you will see what I mean.

Take care all and g'luck with your adventures Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    WarcraftRealms.com Forum Index -> CensusPlus UI Mod Bugs All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
WarcraftRealms.com  


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group