WarcraftReamls.com
  FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
  ProfileProfile    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 
Blizzard has announced release date for Mists of Pandaria
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    WarcraftRealms.com Forum Index -> General Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
FuxieDK



Joined: 22 May 2008
Posts: 473
Location: Copenhagen, DK
WR Updates: 2,686,912
FuxieDK WR Profile

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

Cata datafiles was pre-loaded for ~1 months before pre-patch was applied..
_________________
Doing census on various servers Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Balgair
Araiceil


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1543
Location: UK
WR Updates: 11,303,663
Balgair WR Profile

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Patch will be August 28th, so we've got 2 weeks, should be enough time Smile
_________________
EU-Draenor:
-- Sagart - Tairbh - Buinne - Balgair - Naomh - Eilnich - Ruire - Dubh - Laidir --
Back to top
View user's profile Send private message
1974ER
Epic Censi


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 729

WR Updates: 24,554,999
1974ER WR Profile

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 2:16 pm    Post subject: Reply with quote

A little bit of breathing room, yes. And yes, Fuxie, Cataclysm had a longer wait time... but it also had a much later release date. This time, Blizzard is really cutting things close in many respects. I just hope the pre-event doesn't bug. Lots of my charcters failed to get the Closing the Rifts FoS, because Ironforge was very buggy in terms of the elemental attacks.

I wonder how other addons are going to weather all the changes... I don't like being a doomsayer, but I guess there will be some chaos when the pre-patch activates. I am glad my favourite addon is being worked on. Very Happy *chuckle*

One minor, but important question: Since there are so many changes, I assume the updated Censusplus will not work before the pre-patch goes live, meaning we have to swap on the fly, so to speak?
Back to top
View user's profile Send private message
Balgair
Araiceil


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1543
Location: UK
WR Updates: 11,303,663
Balgair WR Profile

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

1974ER wrote:
One minor, but important question: Since there are so many changes, I assume the updated Censusplus will not work before the pre-patch goes live, meaning we have to swap on the fly, so to speak?


Extremely good question! I'm planning to have a play with it on live servers when we've got it a bit more functional on the beta realm, but being honest, I've no idea whether or not it'll work there before the patch hits. I'll update you when I know myself!
_________________
EU-Draenor:
-- Sagart - Tairbh - Buinne - Balgair - Naomh - Eilnich - Ruire - Dubh - Laidir --
Back to top
View user's profile Send private message
Balgair
Araiceil


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1543
Location: UK
WR Updates: 11,303,663
Balgair WR Profile

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

I've successfully run a census on live servers with the latest version of the MoP client Smile I don't want to risk putting it into the database until Rollie gives the ok (don't want to kill it lol), but the addon seems functional enough so far, so updating early shouldn't be a problem - IF a) the addon is fully ready early and b) the database can handle it!
_________________
EU-Draenor:
-- Sagart - Tairbh - Buinne - Balgair - Naomh - Eilnich - Ruire - Dubh - Laidir --
Back to top
View user's profile Send private message
FuxieDK



Joined: 22 May 2008
Posts: 473
Location: Copenhagen, DK
WR Updates: 2,686,912
FuxieDK WR Profile

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Please gief download link, so more of us can test Wink
_________________
Doing census on various servers Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Balgair
Araiceil


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1543
Location: UK
WR Updates: 11,303,663
Balgair WR Profile

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 5:24 am    Post subject: Reply with quote

It's not ready for multiple people yet, I think - several new versions per day currently, and still some major issues being worked on. And it's not up to me to share someone else's work anyway - I was only giving that progress update since ER had asked if it'd be backwards compatible with the currect live setup.
_________________
EU-Draenor:
-- Sagart - Tairbh - Buinne - Balgair - Naomh - Eilnich - Ruire - Dubh - Laidir --
Back to top
View user's profile Send private message
bringoutyourdead
Forums Admin & general flunky


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 702
Location: Silicon Valley
WR Updates: 7,155,849
bringoutyourdead WR Profile

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 11:32 am    Post subject: Reply with quote

Rollie has the required test data and his marching order.. Laughing

I expect he needs to revisit his upload processing php code to verify that he can handle uploads from two different version of CensusPlus.

Even with out the XPac enabled.. there is one required (very tiny) change in the Uploaded data, and I have asked him to also allow some other data to exist in the upload (in the same line) that he can/should just ignore. It is for Profiling/debug testing of some current changes and proposed changes for the future.
Back to top
View user's profile Send private message
bringoutyourdead
Forums Admin & general flunky


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 702
Location: Silicon Valley
WR Updates: 7,155,849
bringoutyourdead WR Profile

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 11:44 am    Post subject: Reply with quote

Oh and Fuxie.. you don't really want to be a tester....
I'm doing minor tweeks and sending multiple versions to Balgair every day.
Most of the tweeks break the code... but you don't know that until the test is run.

Ok.. to be honest.. a lot of the versions are because what I want to type as changes don't actually get in the file... I blame my fingers.. can't be my mind..
Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
bringoutyourdead
Forums Admin & general flunky


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 702
Location: Silicon Valley
WR Updates: 7,155,849
bringoutyourdead WR Profile

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

countdown to 5.0.4.. 12 days.. no pressure..

Beta servers.. going fully unavailable for 5 to 8 hours possibly every day from now until release as Blizzard panics to get the last few updates and fixes in before going live
Shocked Crying or Very sad

Nearly a panic... but not.. as we are now able to test on live servers.. for much of what I need tested... Cool

The biggest issue we are seeing is the edge condition of
No data... i.e. first run or full purge
and attempting to get to the main window by clicking the mini map CensusPlus button...
doing this and wow crashes.

doing /census take or starting take from the right mouse button click on the CensusPlus button found near the minimap..(from the drop down options menu) and things work fine.

Have data already and no problems.

it is due to how Blizzard changed the signal to addons that the addon data has been load and the addon is ready to process....

a lot of addons are going to have issue with the WoW 5.0.4 release.

I'm just not finding where the problem is.. WoW client crashes wipe out all the debugging data that was being collected during the test...
so I might have to have Balgair do a very painful process of stepping through the problem area of the code.. until the step comes that causes the crash..

Unfortunately there isn't a debug step function for use in WoW .. so I'll need to program the stops manually.. lots of code version reiterations.. and lots of login logout grumble time for Balgair.
Back to top
View user's profile Send private message
Balgair
Araiceil


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1543
Location: UK
WR Updates: 11,303,663
Balgair WR Profile

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 1:40 am    Post subject: Reply with quote

bringoutyourdead wrote:
Unfortunately there isn't a debug step function for use in WoW .. so I'll need to program the stops manually.. lots of code version reiterations.. and lots of login logout grumble time for Balgair.


Rofl, even more eh? I've already tried 56 versions of this addon! My other half keeps saying I should get paid for the amount of testing I've been doing hehe, luckily for me just having it working come MoP will be payment enough Razz
_________________
EU-Draenor:
-- Sagart - Tairbh - Buinne - Balgair - Naomh - Eilnich - Ruire - Dubh - Laidir --
Back to top
View user's profile Send private message
1974ER
Epic Censi


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 729

WR Updates: 24,554,999
1974ER WR Profile

PostPosted: Sat Aug 18, 2012 6:56 am    Post subject: Reply with quote

56? Holy c... I mean holy tauren paladin... Are we upgrading from 5.0.2 to 6.57.x? Very HappyVery HappyVery Happy
Back to top
View user's profile Send private message
bringoutyourdead
Forums Admin & general flunky


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 702
Location: Silicon Valley
WR Updates: 7,155,849
bringoutyourdead WR Profile

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 10:57 am    Post subject: Reply with quote

hmm... Shocked who leaked the code to Epic Laughing

I'm freezing the code at 5.2.0... since there are enough changes to justify that ..
and personally I like it to get back near the WoW release number...
but Rollie can and will call it whatever he wants.
Back to top
View user's profile Send private message
FuxieDK



Joined: 22 May 2008
Posts: 473
Location: Copenhagen, DK
WR Updates: 2,686,912
FuxieDK WR Profile

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Call it 5.0.4, and then it'ste same as MoP on release. Wink
_________________
Doing census on various servers Wink
Back to top
View user's profile Send private message
bringoutyourdead
Forums Admin & general flunky


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 702
Location: Silicon Valley
WR Updates: 7,155,849
bringoutyourdead WR Profile

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

Oh NOES!!!
That implies that I'll need to do another update within the month.. and again every few months down the road.

Wink
Back to top
View user's profile Send private message
bringoutyourdead
Forums Admin & general flunky


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 702
Location: Silicon Valley
WR Updates: 7,155,849
bringoutyourdead WR Profile

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Balgair is going to hate me in the morning....

We squashed a major headache bug today... I now have full wholib functionality working.. so no more duplicate calls to get the data from the client after the server has responded to the request. (not a real big speed issue.. but does stop the possible data problems with other wholib library users.

She then asked about another problem that just won't go away...
If you start with no database.. i.e. full purge or just deleting the file,
and the first thing you do on login in is pressing the mini-map button.. then Crash!

Once data is there it isn't a problem.... it is a divide by zero error.. that I haven't been able to find.. and am not even sure will exist when 5.0.4 goes live...
Blizzard has had a history about that.

When WoW crashes.. you have no info to examine.. unless you have Blizzard debugger... and I expect that doesn't exist anywhere except in their Irvine HQ.

So I've sent her 10 versions of the new CP.. each one goes further into the problem area.. I'm hoping that between one and the next we will narrow down the problem area.

But it is going to be a real pain testing this... either X-? crashes.. or Y Startup and shutdowns.. until it crashes... Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
FuxieDK



Joined: 22 May 2008
Posts: 473
Location: Copenhagen, DK
WR Updates: 2,686,912
FuxieDK WR Profile

PostPosted: Mon Aug 20, 2012 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

bringoutyourdead wrote:
Oh NOES!!!
That implies that I'll need to do another update within the month.. and again every few months down the road.

Wink
I know. But it's the best chance of getting versions sync'ed..
_________________
Doing census on various servers Wink
Back to top
View user's profile Send private message
1974ER
Epic Censi


Joined: 07 Nov 2008
Posts: 729

WR Updates: 24,554,999
1974ER WR Profile

PostPosted: Tue Aug 21, 2012 2:33 am    Post subject: Reply with quote

Hmmm... not really my area of expertise, but have you tried any of the following:

1) Forcing auto-census and auto-start to be on by default?
2) Disabling the ability to move the minibutton?
3) Tried if /censusplus prune 0 instead of purge on existing data before pressing the button also causes a crash?
4) Doing the above with a .lua that has been prune zeroed before logging out and then directly back in, then pressing button?
5) Manually created a .lua that only contains one character and pressing the button?

I am not an expert at all, but it sounds a bit like divide by 0 is caused by something returning a null value in relation to the size / existance of .lua upon pressing the button. If 5) works, maybe even creating censusplus.lua.bak.us and censusplus.lua.bak.eu both containing only one character to be copied to use as base. A bit of a hassle but better than having WoW client crashes?
Back to top
View user's profile Send private message
FuxieDK



Joined: 22 May 2008
Posts: 473
Location: Copenhagen, DK
WR Updates: 2,686,912
FuxieDK WR Profile

PostPosted: Tue Aug 21, 2012 8:28 am    Post subject: Reply with quote

1974ER wrote:
2) Disabling the ability to move the minibutton?
Why?

I have a few addons that refuse me to move the minimap button, and it annoys the crap out of me, because it's always "in the wrong position"...

Also, the ony issue, was when pressing the button, not moving it..
_________________
Doing census on various servers Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Balgair
Araiceil


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1543
Location: UK
WR Updates: 11,303,663
Balgair WR Profile

PostPosted: Tue Aug 21, 2012 10:01 am    Post subject: Reply with quote

It's not the button that's the issue, anyway, it's opening the window with no data in it (by whatever method, no lua, visiting a server/faction which hasn't previously been censused, etc) - same thing happened when using the "/census" slash command to open it (which was fixed by making the command no longer open the window lol; it appears it was actually the window and not the slash command that was broken!). Hopefully the tests bringoutyourdead had me run earlier have narrowed it down a bit anyway (of course, the crash happened on the 10th version Razz).

I like the idea of a fake character to be loaded by default if no data though, I've no idea how feasible it is, but it's a way round it I hadn't thought of which sounds potentially workable - at present, it's fine opening the window as soon as the very first query is in progress (ie, there's just 50 lvl 90 characters in the database), so I imagine that loading one in by default could work too.
_________________
EU-Draenor:
-- Sagart - Tairbh - Buinne - Balgair - Naomh - Eilnich - Ruire - Dubh - Laidir --
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    WarcraftRealms.com Forum Index -> General Discussion All times are GMT - 6 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
WarcraftRealms.com  


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group