Battle for Azeroth Alpha/Beta

General Discussion Area
Post Reply
User avatar
FuxieDK
Census Taker
Posts: 659
Joined: Thu May 22, 2008 11:36 am
Location: Copenhagen, DK

Battle for Azeroth Alpha/Beta

Post by FuxieDK »

Now, that was unexpected....

My account have been flagged for Alpha/Beta (Launcher says Alpha, Game says Beta) of BfA..

I'm of cource willing to test CensusPlus when AddOns are enabled (which they aren't at the moment)...
Doing census mainly on Draenor; Raluf - Nimsay - Lusmo - Quixx - Sosyan - Garthog - Trubin - Zalistra - Zesmi and Djaang

Balgair
Araiceil
Posts: 1706
Joined: Fri Sep 30, 2005 11:47 am
Location: UK

Post by Balgair »

Enjoy! I got in a couple of weeks back, big surprise as it seemed very early in the process, haven't had a lot of time to actually play though, hopefully I'll find more time soon as what I saw looked fun.

User avatar
FuxieDK
Census Taker
Posts: 659
Joined: Thu May 22, 2008 11:36 am
Location: Copenhagen, DK

Post by FuxieDK »

Well...

I'm not planning to actually play it...
There are enough bugs in retail versions, to discourage me from playing betas..
Doing census mainly on Draenor; Raluf - Nimsay - Lusmo - Quixx - Sosyan - Garthog - Trubin - Zalistra - Zesmi and Djaang

Balgair
Araiceil
Posts: 1706
Joined: Fri Sep 30, 2005 11:47 am
Location: UK

Post by Balgair »

The bugs are the fun bit for me, I love seeing how it develops, and from what I've seen alpha is even more interesting to me than beta as there's a LOT of unfinished stuff, good for a laugh when objects you're supposed to use are floating above your head, or turnin NPCs aren't there etc :)

User avatar
FuxieDK
Census Taker
Posts: 659
Joined: Thu May 22, 2008 11:36 am
Location: Copenhagen, DK

Post by FuxieDK »

I hate bugs, and the devs are not compensating me to find them
A game as big as WoW is a nightmare to test, and the only way to test it, is to play it.
On top of this, being located on the wrong side of the Atlantic, Blizzard doesn't even respond to our postings.. In the US, devs are literally chatting with players..
I have seen too many reports, months old in EU which got no attention, but after first report in US devs suddenly did something.... And replied in US thread..

I have just levelled all classes to 110 and played all of Class campaign to end on all 11 of them... Beta participation would have meant 12-20 playthroughs to test..
I would have hated it, before the game was released.

Testing an AddOn, is another matter in my eyes; it's small and fast to find bugs. Dev can release a version, and 5 minutes later, you can be done testing..
Doing census mainly on Draenor; Raluf - Nimsay - Lusmo - Quixx - Sosyan - Garthog - Trubin - Zalistra - Zesmi and Djaang

User avatar
Poisonenvy
Posts: 43
Joined: Wed Jun 25, 2008 4:10 pm
Location: UK
Contact:

Post by Poisonenvy »

FuxieDK wrote: On top of this, being located on the wrong side of the Atlantic, Blizzard doesn't even respond to our postings.. In the US, devs are literally chatting with players..
I have seen too many reports, months old in EU which got no attention, but after first report in US devs suddenly did something.... And replied in US thread..
Yeah .. I've noticed that too, for many years. I am, however, hoping that any in-game bug reports I make will be treated with the same regard as the ones sent in by those in the US, as they're joint realms.

Just getting them to put Alpha forums on the Blizzard forums was a mission in itself .. it felt a lot like an afterthought once a few of us had started questioning it. Like they were just putting them there to shut us up and keep us quiet. At least it gives us a place to compare notes with others in alpha in the EU, even if it's not being monitored by Blizzard.

I don't mind testing .. I've done it for most expansions (but not legion, for some reason) and often you get stuff there that doesn't happen live. Like Blizz employees joining in, weird stuff happening, entire areas being changed overnight .. although it's a bit frustrating working out which areas aren't working because they've just not enabled them yet, and which are actually simply not working :p

Anyway .. I'm happy to test the addon too, once we get to that point.

Balgair
Araiceil
Posts: 1706
Joined: Fri Sep 30, 2005 11:47 am
Location: UK

Post by Balgair »

It's actually possible to post on US forums if you're in alpha - starter accounts which are flagged for alpha/beta have permission to post in the US alpha/beta forums, you just have to make a US starter account (can take a bit of jumping through hoops to convince it you really do want a US one, when I did it you had to edit the url at every step, replacing "eu" with "us", might've changed since) and make a character so you've got something to post with; I've been using that for several betas now.

User avatar
Poisonenvy
Posts: 43
Joined: Wed Jun 25, 2008 4:10 pm
Location: UK
Contact:

Post by Poisonenvy »

Balgair wrote:It's actually possible to post on US forums if you're in alpha - starter accounts which are flagged for alpha/beta have permission to post in the US alpha/beta forums, you just have to make a US starter account (can take a bit of jumping through hoops to convince it you really do want a US one, when I did it you had to edit the url at every step, replacing "eu" with "us", might've changed since) and make a character so you've got something to post with; I've been using that for several betas now.
Does that still work? I saw a few people on the EU forums state you couldn't do that anymore ...

Not that I'd do it anyway. Too many hoops, I have too many "accounts" anyway, it would just confuse me.

Balgair
Araiceil
Posts: 1706
Joined: Fri Sep 30, 2005 11:47 am
Location: UK

Post by Balgair »

Well I can post there right now and some others on the forum said they set up new accounts for the first time to be able to post there this alpha, so I guess it does still work :) Think it's harder than it used to be but it's certainly possible one way or another.

User avatar
Poisonenvy
Posts: 43
Joined: Wed Jun 25, 2008 4:10 pm
Location: UK
Contact:

Post by Poisonenvy »

ah cool. So all we need now is this site up and running again, and for it to be covered during the launch as I'm sure there'll be one or two glitches :p

User avatar
FuxieDK
Census Taker
Posts: 659
Joined: Thu May 22, 2008 11:36 am
Location: Copenhagen, DK

Post by FuxieDK »

Addons active on Alpha!!!

Just wanted to say that...
Doing census mainly on Draenor; Raluf - Nimsay - Lusmo - Quixx - Sosyan - Garthog - Trubin - Zalistra - Zesmi and Djaang

Balgair
Araiceil
Posts: 1706
Joined: Fri Sep 30, 2005 11:47 am
Location: UK

Post by Balgair »

Really?? Wow, that doesn't normally happen till beta's been out a couple of months, that is a surprise! A pleasant one though; if Clique is working I might actually test some dungeons rather than just ignoring them like I usually do (healing without mouseover click-casting = no thanks, rather wait till it's live lol :P )

User avatar
FuxieDK
Census Taker
Posts: 659
Joined: Thu May 22, 2008 11:36 am
Location: Copenhagen, DK

Post by FuxieDK »

Well.. I cannot say if it's a mistake that they have been enabled....

But the fact is, that last night, they were indeed active..

Enjoy while it lasts..
Doing census mainly on Draenor; Raluf - Nimsay - Lusmo - Quixx - Sosyan - Garthog - Trubin - Zalistra - Zesmi and Djaang

Post Reply